Translate

dinsdag 17 april 2012

Bami met satésaus



Nodig: (2 pers)
250gr mie/bami
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 prei
100gr taugé
kleine spitskool (of zakje 300gr gesneden)
2 eetl ketjap manis
zakje boemboe kruiden
zout, peper, olijfolie

Voor de satésaus:
3 eetlepels pindakaas
1 teentje knoflook
2 eetl ketjap manis
1 flinke theel sambal (of meer)
water

Snipper de sjalotten en knoflook voor de bami en de saus.
Snij de prei in dunne ringen en de kool in reepjes.
Kook de mie/bami. Voor de saus een steelpannetje verwarmen.
Verwarm een wok met olijfolie, als eerste de boemboe erin, daarna de knoflook en sjalot.
Voeg de ketjap toe. Daarna tegelijk de prei en spitskool erbij. Laat 5 minuten op hoog vuur bakken en roer regelmatig door. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Ondertussen de saus maken.
Beetje olijfolie in het steelpannetje. De sjalot kort bakken, knoflook erbij en 1 minuut bakken. Ketjap en sambal toevoegen, daarna de pindakaas. Laat de pindakaas op laag vuur warm worden.Voeg water toe totdat de juiste dikte ontstaat. 
Doe dit op laag vuur. Hou het (eventueel) warm op een warmhoudplaatje.

Voeg de mie/bami bij het groentemengsel, meng goed, als laatste de taugé erdoor, nog 1 minuut bakken. Op het bord de satésaus erover. Eventueel voor erbij cassave kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten