Nodig: (2
pers)
250gr mie/bami
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 prei
100gr taugé
kleine spitskool (of zakje 300gr gesneden)
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 prei
100gr taugé
kleine spitskool (of zakje 300gr gesneden)
2 eetl ketjap manis
zakje boemboe kruiden
zakje boemboe kruiden
zout, peper, olijfolie
Voor de satésaus:
3 eetlepels pindakaas
1 teentje knoflook
2 eetl ketjap manis
1 flinke theel sambal (of meer)
water
Snipper de sjalotten en knoflook voor
de bami en de saus.
Snij de prei in dunne ringen en de kool
in reepjes.
Kook de mie/bami. Voor de saus een
steelpannetje verwarmen.
Verwarm een wok met olijfolie, als
eerste de boemboe erin, daarna de knoflook en sjalot.
Voeg de ketjap toe. Daarna tegelijk de
prei en spitskool erbij. Laat 5 minuten op hoog vuur bakken en roer
regelmatig door. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Ondertussen de saus maken.
Beetje olijfolie in het steelpannetje.
De sjalot kort bakken, knoflook erbij en 1 minuut bakken. Ketjap en sambal toevoegen, daarna de
pindakaas. Laat de pindakaas op laag vuur warm worden.Voeg water toe totdat de juiste dikte
ontstaat.
Doe dit op laag vuur. Hou het (eventueel) warm op een
warmhoudplaatje.
Voeg de mie/bami bij het
groentemengsel, meng goed, als laatste de taugé
erdoor, nog 1 minuut bakken. Op het bord de satésaus
erover. Eventueel voor erbij cassave kroepoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten