Translate

zaterdag 11 augustus 2012

Pompoen met roquefort en pecannoten

Een recept van Nigella Lawson waar ik 'creatief' mee om ben gegaan.

Voor 2 personen                                                       
  • 1 flespompoen
  • 100gr pecannoten, grof gehakt
  • 125gr roquefort of andere blauwe kaas
  • 1 rode ui, gesnipperd 
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 eetl olijfolie
  • 3 takjes verse tijm of theel gedroogde
  •  Zout en peper
Kokerellen
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Halveer de pompoen, haal het zaad eruit, met schil en al snijden in blokjes van ongeveer 2cm.
  3. De pompoenblokjes en knoflook in een ovenschaal en besprenkelen met de olijfolie. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de pompoen. 
  4. Rooster in het midden van de oven in ongeveer 35-45 min gaar.
  5. Neem de schaal uit de oven, doe de ui, pecannoten erbij en verkruimel de kaas erover.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Zet nog 7-8 min in de oven op 200 graden.
Voor erbij: ciabatta of (meergranen) stokbrood met aioli of tapenade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten