Translate

woensdag 19 juni 2013

Ricotta fruittaart

Een variant op een recept van Jamie Oliver. Vorige week uitgeprobeerd, een lekkere frisse smeuïge taart. En makkelijk te maken!

Nodig: (24 cm vorm)
250gr ricotta
50ml melk
3 eieren
250gr zelfrijzend bakmeel
30gr suiker  (3 a 4 eetl)                                              
150 a 200gr aardbeien (gehalveerd) of bosbessen          

Kokerellen
Oven voorverwarmen op 160 graden.
1. Doe de ricotta in een kom of keukenmachine, voeg de
    melk toe, mix/roer tot een glad mengsel.
2. Doe 1 voor 1 de eieren erbij, mix rustig er doorheen.
3. Voeg in 3 delen het bakmeel erbij.
4. Dan de suiker toevoegen.
5. Als laatste de aardbeien of bessen toevoegen, met een spatel 
    voorzichtig door het deeg mengen.
6. In de oven 1 uur of tot het deeg 'droog/gaar' is.

Strooi eventueel na afkoelen poedersuiker over de taart en/of leg er wat aardbeien op.


 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten