Een variant op een recept van Jamie Oliver. Vorige week uitgeprobeerd, een lekkere frisse smeuïge taart. En makkelijk te maken!
Nodig: (24 cm vorm)
250gr ricotta
50ml melk
3 eieren
250gr zelfrijzend bakmeel
30gr suiker (3 a 4 eetl)
150 a 200gr aardbeien (gehalveerd) of bosbessen
Kokerellen
Oven voorverwarmen op 160 graden.
1. Doe de ricotta in een kom of keukenmachine, voeg de
melk toe, mix/roer tot een glad mengsel.
2. Doe 1 voor 1 de eieren erbij, mix rustig er doorheen.
3. Voeg in 3 delen het bakmeel erbij.
4. Dan de suiker toevoegen.
5. Als laatste de aardbeien of bessen toevoegen, met een spatel
voorzichtig door het deeg mengen.
6. In de oven 1 uur of tot het deeg 'droog/gaar' is.
Strooi eventueel na afkoelen poedersuiker over de taart en/of leg er wat aardbeien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten