Translate

zaterdag 4 augustus 2012

Chocoladetaart met chococrème

Van de week gemaakt, deels een recept van Jamie Oliver gebruikt. De cakebodem. Zelf de crèmelaag/vulling erbij bedacht. Als je een zandtaartvorm gebruikt kan deze worden gevuld met de chocoladecreme.

Voor de cakebodem: (bakvorm 24cm of zandtaartvorm)
150gr roomboter  (zacht)
175gr zelfrijzend bakmeel                 

100-125gr suiker                                                                                  
2 eieren
2 kopjes espresso
2 eetl cacao
zout

Voor de chocoladecrème:
150ml slagroom
100gr pure chocola (min 75% puur)
rasp van 1 sinaasappel

Kokerellen
De bodem. Oven voorverwarmen op 175 graden. 
Vet de bakvorm in.
Boter en suiker mixen tot een romig mengsel. 
De eieren erbij, goed luchtig mixen.
Espresso toevoegen, even mixen. 
Bakmeel met cacoa en snufje zout mengen in een kom. 
Daarna bij het beslag en goed mixen. 
In de vorm, 20-25 minuten in het midden van de oven. (tot gaar)
De cakebodem eerst laten afkoelen, dan de crème maken. 
Hiervoor de slagroom in een steelpannetje opwarmen, bijna aan de kook dan de chocola in brokjes toevoegen en laten smelten. Goed mengen, als laatste de sinaasappelrasp erbij. 

Over de cake verspreiden. Schud met de vorm om gelijkmatig de crème te verdelen. (of in de cakebodem gieten bij een zandtaartbodem) Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Een half uur voor gebruik eruit om op kamertemperatuur te laten komen. 



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten