Translate

zaterdag 25 februari 2012

Bloemkoolsoepie











  • 1 ui
  • 2 (of meer) tenen knoflook
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappels
  • zonnebloemolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 ml magere melk
  • blauwe kaas (b.v. gorgonzola)
  • 3 laurierblaadjes
De soep maken:
• Snipper de ui en knoflook.
• Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes.
• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
• Verwarm de pan met een scheut olie, fruit hierin de ui en knoflook
• Bloemkool en water erbij (bloemkool net niet onder water)
• Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
• Voeg daarna de melk en de laurierblaadjes toe.
• Laat de soep circa 15 minuten pruttelen
• Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
• Pureer de soep met een staafmixer.
• Zet even op het vuur en breng op smaak met zout, peper

De blauwe kaas verbrokkeld toevoegen bij het opdienen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten