- 1 ui
- 2 (of meer) tenen knoflook
- 1 bloemkool
- 2 aardappels
- zonnebloemolie
- 1 groentebouillonblokje
- 250 ml magere melk
- blauwe kaas (b.v. gorgonzola)
- 3 laurierblaadjes
De soep maken:
• Snipper de ui en knoflook.
• Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes.
• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
• Verwarm de pan met een scheut olie, fruit hierin de ui en knoflook
• Bloemkool en water erbij (bloemkool net niet onder water)
• Snipper de ui en knoflook.
• Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes.
• Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
• Verwarm de pan met een scheut olie, fruit hierin de ui en knoflook
• Bloemkool en water erbij (bloemkool net niet onder water)
• Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
• Voeg daarna de melk en de laurierblaadjes toe.
• Laat de soep circa 15 minuten pruttelen
• Voeg daarna de melk en de laurierblaadjes toe.
• Laat de soep circa 15 minuten pruttelen
• Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
• Pureer de soep met een staafmixer.
• Zet even op het vuur en breng op smaak met zout, peper
• Pureer de soep met een staafmixer.
• Zet even op het vuur en breng op smaak met zout, peper
De blauwe kaas verbrokkeld toevoegen bij het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten