Translate

zaterdag 25 februari 2012

Aubergine met ricotta

Donna Hay is mijn kookgoeroe.
In 2005, onze eerste reis Down Under, zag ik haar een keer 
op TV en in diverse winkels kookboeken van haar liggen.

Ze bleek ook een maandelijks magazine uit te geven en
deze heb ik meegenomen naar NL. 
Inmiddels heb ik een aantal van haar kookboeken. 
Haar motto is 'fast en simpel'. Behalve dit recept misschien dan:-)


Eggplant ricotta and parmesan bake (4 pers)

2 aubergines, in dunne plakken gesneden
olijfolie
 250g ricotta
80 a 100 gr parmezaanse kaas
 3 eieren
150 ml kookroom of melk
80 gram koriander of basilicum 
40 gr parmezaan extra

-->

Verwarm de oven op 200°C. Plaats de aubergineplakken op een bakplaat en besprenkel met olie. Rooster ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
Ondertussen de ricotta, geraspte parmezaan, eieren, room/melk en koriander in een kom door elkaar mengen.
In een ovenschaal een (eerste) laag aubergineplakken leggen, wat ricotta mengsel erover verspreiden. Daarop weer een laag aubergine, dan wat ricotta mengsel. In totaal 3 lagen maken. Als laatste de extra (geraspte) parmezaan erover strooien. Bak ongeveer 35 minuten in de oven op 200°C of tot de kaaslaag goudbruin is.

Lekker erbij is b.v. een tomatensalade (tomaat, rode ui of sjalot en basalmico-creme) of stokbrood/ciabatta met tapenade.

1 opmerking:

  1. Hoi Inge, vanavond de Eggplant ricotta en parmesanbake gemaakt met een tomatensalade en ciabatta met (zelfgemaakte) tapenade. Was heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen