Translate

woensdag 19 december 2012

Chocola munt koekjes

Nodig:
  • 75gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetl bruine suiker
  • 2 eetl suiker
  • 1 theel vanille extract of maple siroop
  • 1 eidooier
  • 1 kop bloem                                                        
  • 2 eetl cacao 
Voor de crème/toplaag:
  • 1 theel suiker
  • 1 takje munt, blaadjes zeer fijn gesneden
  • 3 eetl crème fraîche of roomkaas
  • 50gr pure chocola, gesmolten
  • 1 eetl boter
Kokerellen
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Mix de boter met de 2 soorten suiker tot een smeuïge massa. Voeg de vanille en eidooier toe, meng goed. Bloem en cacao erbij, mixen/kneden tot een vast deeg.

Leg het deeg op bakpapier en rol uit tot een lap van ongeveer 1/2-1cm dik.
Rol op en leg 1 uur in de koelkast.

Gebruik een metalen ring of kopje om rondjes van ongeveer 4 a 5cm uit het deeg te steken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 7 tot 8 minuten, laat afkoelen.

Meng ondertussen de crème fraîche of roomkaas met suiker en munt. Smeer op de helft vd afgekoelde koekjes, leg de andere koekjes erop.

Smelt de chocola met 1 eetl boter in een steelpannetje, verdeel over de koekjes, leg er eventueel nog een muntblaadje op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten