- 75gr boter, op kamertemperatuur
- 2 eetl bruine suiker
- 2 eetl suiker
- 1 theel vanille extract of maple siroop
- 1 eidooier
- 1 kop bloem
- 2 eetl cacao
- 1 theel suiker
- 1 takje munt, blaadjes zeer fijn gesneden
- 3 eetl crème fraîche of roomkaas
- 50gr pure chocola, gesmolten
- 1 eetl boter
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Mix de boter met de 2 soorten suiker tot een smeuïge massa. Voeg de vanille en eidooier toe, meng goed. Bloem en cacao erbij, mixen/kneden tot een vast deeg.
Leg het deeg op bakpapier en rol uit tot een lap van ongeveer 1/2-1cm dik.
Rol op en leg 1 uur in de koelkast.
Gebruik een metalen ring of kopje om rondjes van ongeveer 4 a 5cm uit het deeg te steken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 7 tot 8 minuten, laat afkoelen.
Meng ondertussen de crème fraîche of roomkaas met suiker en munt. Smeer op de helft vd afgekoelde koekjes, leg de andere koekjes erop.
Smelt de chocola met 1 eetl boter in een steelpannetje, verdeel over de koekjes, leg er eventueel nog een muntblaadje op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten