Translate

zondag 9 december 2012

Snelle Gado Gado

Nodig: (2pers)
150gr rijst
200gr sperziebonen, gehalveerd
50gr taugé
250-300gr spitskool, gesneden                       
2 eieren
1 teen knoflook, gesnipperd
1 theel sambal
1theel laos
2 eetl ketjap 
1 sjalot, fijn gesnipperd
80-100gr pindakaas
kroepoek
melk
olijfolie
zout, peper
optioneel: 50gr cashew noten
 
Kokerellen

Start met rijst koken.
De bonen en eieren samen 5 min koken.

Een wok verhitten met wat olijfolie, smoor hierin de spitskool.
Voeg halverwege zout, peper, laos en 1 eetl ketjap toe.  
Maak ondertussen de pindasaus. 
In een steelpannetje de sjalot en knoflook aanbakken.
Sambal en 1 eetl ketjap erbij. Dan de pindakaas en wat melk. Verwarm goed.
Voeg melk toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Doe de sperziebonen bij de spitskool, verwarm een paar minuten. 
De gekookte rijst erdoor mengen en als laatste de taugé toevoegen, 
verwarm nog 1 minuut. (eventueel ook cashewnoten gehalveerd erbij)
Op bord eerst het rijstmengsel daarop de satésaus, wat stukjes ei er omheen,
kroepoek erop of apart in een schaal serveren.
  

  

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten