Translate

donderdag 27 december 2012

Brood-kaas-ui-schotel

Simpel gerecht waarin je b.v. restanten kan gebruiken van brood en kaas.

Nodig:

  • 1/2 tot 1 stokbrood of ander brood, in grove stukken  
  • 3 lente uien, in ringen  (of 1 rode ui grof gesnipperd)
  • 75gr mozarella, in reepjes
  • 75gr parmezaan of peccorino, geraspt
  • 50ml zure room
  • 3 eieren
  • bosje bieslook, gesnipperd  (of verse koriander, thijm)


Kokerellen

  1. Leg het brood (in lagen) in een grote ovenschaal.
  2. Mix in een keukenmachine zure room, eieren, parmezaan/peccorino met wat peper.
  3. Verdeel het kaas/eimengsel over het brood, zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken in het brood trekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180C.
  5. Meng de ui en wat bieslook door het broodmengsel. Bak 25-30 min in de oven.
  6. Strooi nog wat bieslook over de schotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten