Translate

woensdag 27 februari 2013

Limoentaart

Afgelopen weekend voor het eerst gemaakt naar een recept van Jamie Oliver.
Heerlijk en makkelijk te maken.

Nodig: (taartvorm 20-24 cm)
100gr roomboter
12 bastogne koekjes
1 blikje gecondenseerde melk                          
3 eieren
4-5 limoenen
1 zakje vanille suiker
slagroom (optioneel)

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Eerst de taartbodem maken. 
Hiervoor de boter smelten en de koekjes grof malen.
Gesmolten boter bij de koekjes en dan verder fijn malen.
In de bakvorm verdelen over de bodem en goed aandrukken.
Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen en zet een half uur in de koelkast.

Maak ondertussen de limoenvulling.
Rasp de schil van 1 limoen, pers de limoenen uit tot je 8 a 10 eetlepels limoensap hebt. 
Mix 2 eidooiers en 1 heel ei, voeg de helft van de melk toe en de vanillesuiker.
(Verwarm de oven voor op 180 graden)   
Mix alles goed, voeg de rest vd melk toe, mixen, daarna de limoensap erbij en 3 minuten mixen. Verdeel het limoenmengsel over de taartbodem. Bak 15 min in de oven. 
Strooi de limoenschil over de taart. 
Nadat de taart is afgekoeld minimaal 6 uur in de koelkast laten opstijven.
(Voor serveren eventueel (geklopte) slagroom over de taart verdelen of erbij geven).




   
 
      
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten