Translate

woensdag 20 maart 2013

Kip hawai

Vorige week gemaakt met verse ananas. Heerlijke combinatie.
Zoet en pittig.

Nodig: (2 pers)
250gr kipfilet, in blokjes
1 appel, in blokjes
150-200gr verse ananas, in blokjes                     
1 ui, gesnipperd
3-4 eetl tomatenpuree 
rijst

Voor de marinade:
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
2 eetl ketjap
1 eetl gembersiroop (of theel poeder)
1-2 theel sambal
1 eetl bruine suiker
beetje citroensap
2-3 eetl olijfolie

Kokerellen
Laat de kip minimaal 1 uur in de marinade marineren. 
Beter nog de avond ervoor in de marinade zetten.

Kook de rijst.
Bak de ui aan, doe de kip met marinade erbij, bak een paar minuten aan.
Voeg de tomatenpuree toe. Heb je wat sap van de ananas voeg dat toe. 
Geen sap dan een beetje water. 
Laat 4-5 minuten zacht sudderen. 
Voeg de appel en ananas toe. Verwarm het geheel een paar minuten. 
Opdienen met de rijst.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten