Translate

zaterdag 22 maart 2014

Mexicaanse schotel   (vegetarisch)

Nodig: (2 pers)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 lente-uien, in ringen
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 kleine winterwortel, in blokjes (of zakje worteltjes)

  • blikje kidney bonen                                  
  • blikje bonen in tomatensaus
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 a 2 theel chili-poeder
  • 80gr cheddar kaas, geraspt
  • zakje pittige tortilla chips
  • zout, peper

Kokerellen

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bak de rode ui en knoflook even aan in olijfolie.
Doe de tomatenpuree en chili-poeder erbij, bak 1 minuut.
Voeg de wortel toe met wat zout en peper, smoor 5 min.
Als laatste de tomaat en bonen erbij.
Warm het geheel op en laat 2 minuten sudderen.

Het bonenmengsel in een ovenschaal doen.
Breek de tortilla chips en bedek de schotel ermee,
Strooi daarover de geraspte cheddar en lente-ui ringen.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

De tortilla chips die over zijn erbij serveren.

Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten