Translate

zaterdag 29 maart 2014

Spinaziebrood / focaccia

Deze week voor het eerst gemaakt naar een recept uit een vegetarisch magazine. Erg makkelijk te maken, ideaal als je weinig tijd hebt en het is gezond:-) Samen met een kant en klare of zelfgemaakte soep, een hele maaltijd.

Nodig voor 2 pers:                                   
150 a 200gr spinazie  (fijngemalen)
3 eieren  (geklutst)
50ml kokosmelk
2 lente-uien  (in kleine ringen)
200gr bloem
2 flinke theel bakpoeder
1 theel chilipoeder (of 1 theel sambal)
zout, peper

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een lage platte bakvorm in met boter.  
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout, peper en chilipoeder.
Voeg de fijngemalen spinazie, lente-ui, losgeklopte eieren en kokosmelk toe.
(sambal ipv chilipoeder nu ook toevoegen) 
Meng goed. 
Verdeel het deeg over de bakvorm. 
Bak ongeveer 20 min in de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten