Translate

zaterdag 18 augustus 2012

Mediterrane aubergine

Van de week uitgeprobeerd, ook met het warme weer was het erg lekker.
Zoek de meest dikke aubergine uit waarvan je makkelijk plakken over de
lengte kan snijden. Ik heb de mandoline hiervoor gebruikt, stand 6 mm.
Voor erbij had ik mini kaas-oregano broodjes gemaakt. Ciabatta, stokbrood
e.d kan natuurlijk ook.

Voor 2 personen:
1 "dikke" aubergine (of 2 dunnere), in 8 lange plakken
150gr bacon, (8 plakken)
4-5 trostomaten                                                              
1 bol mozarella
60-80gr parmezaan of peccorino, geraspt
ciabatta, stokbrood

Kokerellen
  • Rooster de plakken bacon in het midden van de oven op 180gr 10-15 min.
  • Leg op hetzelfde bakpapier de plakken aubergine en rooster 10-15 min.
  • Veeg het vrijgekomen vet van de bacon met keukenpapier
  • Snij de tomaten en mozarella in plakjes. 
  • Leg op iedere aubergine een plak bacon, daarop tomaat en mozarella, als laatste wat parmezaan erover.
  • Nog 7-8 minuten in de oven.
  • Serveren met stokbrood en eventueel tapenade, aioli.
Je hebt waarschijnlijk 2 bakplaten nodig om in 1 keer de aubergine te roosteren. Gebruik dan de stand multi hete lucht op 140gr of langer in de oven als je deze optie niet hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten