Een recept van Nigella Lawson waar ik 'creatief' mee om ben gegaan.
- 1 flespompoen
- 100gr pecannoten, grof gehakt
- 125gr roquefort of andere blauwe kaas
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 3 eetl olijfolie
- 3 takjes verse tijm of theel gedroogde
- Zout en peper
Kokerellen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de pompoen, haal het zaad eruit, met schil en al snijden in blokjes van ongeveer 2cm.
- De pompoenblokjes en knoflook in een ovenschaal en besprenkelen met de olijfolie. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de pompoen.
- Rooster in het midden van de oven in ongeveer 35-45 min gaar.
- Neem de schaal uit de oven, doe de ui, pecannoten erbij en verkruimel de kaas erover.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Zet nog 7-8 min in de oven op 200 graden.
Voor erbij: ciabatta of (meergranen) stokbrood met aioli of tapenade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten