Translate

woensdag 8 augustus 2012

Pasta paprikasaus met harissa


Met een paprikasaus die we een keer op een biologische markt hadden gekocht dit pastagerecht gemaakt. Een biologische winkel heeft dit type saus vaak wel. Een goed alternatief is wellicht paprikapesto of pesto alla calabrese. (van Bertolli)

Voor 2 personen:                                          
200gr pasta, b.v. penne of spaghetti         
1 rode paprika, in blokjes
2-3 trostomaten, in blokjes
pot paprikasaus of paprikapesto (200-250gr)
1 theel harissa
50-60gr peccorino of parmezaan, geraspt

Kokerellen
Kook de pasta. Warm de saus of pesto op met wat water. 
Als het licht kookt de paprika en harissa erbij. 
Ongeveer 10 min zacht laten pruttelen. (met deksel op de pan) 
Dan de tomaten toevoegen, nog 2-3 minuten zacht laten pruttelen.
Saus bij de pasta, goed mengen. Op het bord de gerapste kaas erover.



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten