Translate

zondag 21 oktober 2012

Bananenbrood met vijgen

Heerlijk brood, in het weekend maken en de hele week een makkelijk ontbijt.
Naar een recept van Donna Hay. Een cakeblik gebruikt van 20cm.

Nodig:
100gr boter, afgekoeld
250gr volkorenmeel
3 eetl bruine suiker
3 eetl maple siroop
1 theel kaneel
2 bananen, geprakt of gemalen
8 gedroogde vijgen, in reepjes
1 theel bakpoeder
1 theel baking soda 
(of ipv extra theel bakpoeder)
50-75ml melk
snufje zout

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter in blokjes met de suiker en siroop in de keukenmachine (of schaal) en mix tot een smeuige massa. 
Meng bakpoeder, soda, kaneel en zout door het meel.
Voeg banaan, meel en wat melk toe aan het botermengsel, mix een paar minuten.
Is het deeg te droog of mengt niet goed voeg dan nog wat melk toe.
Doe de vijgen erbij en meng door het deeg met een lepel.
Vet het cakeblik in of bekleed met bakpapier, het deeg erin, gelijkmatig verdelen.  
In de oven, 15 min op 180 graden, verlagen naar 160 graden, nog 30-40 min tot gaar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten