Voor 2 personen
• 300 a 400gr hamlappen, in blokjes
• arachide- of andere olie
• 200gr eiernoedels
• 2 lente-uien, in plakjes
• 1 rode peper, ontdaan van zaad, in dunne ringen
• 300 a 400gr hamlappen, in blokjes
• arachide- of andere olie
• 200gr eiernoedels
• 2 lente-uien, in plakjes
• 1 rode peper, ontdaan van zaad, in dunne ringen
• 1 bakje waterkers (of iets
vergelijkbaars)
• een bosje koriander
• 1 limoen
Voor de rabarbersaus
• 200gr rabarber
• 2 eetl honing
• 2 eetl sojasaus
• 2-3 tenen knoflook, gepeld
• 1 theel sambal
• 1 theel vijfkruidenpoeder
• verse gember, grootte van halve duim, geschild, in plakjes
• een bosje koriander
• 1 limoen
Voor de rabarbersaus
• 200gr rabarber
• 2 eetl honing
• 2 eetl sojasaus
• 2-3 tenen knoflook, gepeld
• 1 theel sambal
• 1 theel vijfkruidenpoeder
• verse gember, grootte van halve duim, geschild, in plakjes
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine, pureer tot
een gladde massa.
Leg de blokjes vlees in een
braadslee/ovenschaal.
Giet de marinade samen met 50ml water
bij het vlees.
Meng alles goed, dek de ovenschaal
strak af met aluminiumfolie.
Stoof het vlees zo ongeveer 1,5 uur in
het midden van de oven stoven of
tot het boterzacht is.
Is de rabarersaus te dun, eventueel aanmaken met maizena of bloem.
Is de rabarersaus te dun, eventueel aanmaken met maizena of bloem.
Breng de saus op het laatst op smaak
met zout en peper.
Kook de noedels en bak de lente-ui met spaanse peper (of sambal) even aan in olie. Voeg 1 eetlepel limoensap
toe. Meng dit samen met de waterkers door de gekookte noedels.
Leg de noedels op het bord, schep het
vlees erop, strooi koriander erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten