De kip blijft mals en het was smaakvol.
Voor 2 personen:
250gr kipfilet, in blokjes
6-8 gedroogde vijgen, in reepjes
200gr gekruide couscous (of iets vergelijkbaars)
200-250gr kastanje champignons, in plakjes
100ml appelsap (liefst biologisch)
50ml water
1 flinke theel ras al hanout
zout, peper
olijfolie
Kokerellen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de kipblokjes in een ovenschaal, strooi zout, peper erover, schep een paar keer om.
- Voeg de vijgen en ras el hanout toe, goed mengen.
- Giet appelsap en water erbij zodat de kip 3/4 onder staat.
- Zet de schaal 30 min in de oven of tot gaar.
Maak de couscous volgens de verpakking klaar. Voeg de champignons en
eventueel verse kruiden toe.
Verdik de saus van de kip met wat bloem.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten