Translate

zondag 12 mei 2013

Venkelschotel met noten en peer

Dit weekend deze vegetarische venkel ovenschotel gemaakt, makkelijk en smaakvol.

Nodig: (2 pers)
2 venkelknollen  -> in kleine reepjes
1 rode ui  -> gesnipperd                                   
1 grote peer  -> in blokjes                                    
100gr pecannoten  -> in stukjes
80-100gr gorgonzola  -> in stukjes
3 eieren
50ml melk  (of room)
zout, peper

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de venkel met wat zout 6-7 minuten. Daarna laten uitlekken in een vergiet/zeef.
Snij ondertussen de ui en andere ingrediënten in stukjes.
Klop de eieren los met zout en peper, voeg de melk toe en mix goed.

Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en meng goed door elkaar.
Zet 25-30 minuten midden in de oven.
Er komt waarschijnlijk nog vocht uit de venkel waardoor het eimengsel niet helemaal stolt. Het lijkt dan op een dikke saus.

Lekker erbij, stokbrood of landbrood met aioli.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten