Translate

vrijdag 24 mei 2013

Spaanse soep met paprika en chorizo

Vorige week uitgeprobeerd. Makkelijk te maken, lekker, beetje pittig.

Nodig: (4 koppen)
  • pakje tomato frito                                         
  • 1 bouillonblokje
  • 100gr chorizo   -> in stukjes
  • 1 blikje kikkererwten of witte bonen
  • 1 rode paprika  -> in stukjes
  • 1 groene paprika  -> in stukjes
  • 1 teen knoflook    -> gesnipperd
  • 400-500 ml heet/kokend water
  • zout, peper, paprika
Kokerellen
Bouillonblokje in heet water grotendeels laten oplossen.
De chorizo aanbakken. 
Knoflook erbij, 1 minuut meebakken.
Tomato frito en bouillon toevoegen.
Groenten erin en 10-15 min zachtjes laten pruttelen.
Als laatste de kikkererwten/bonen toevoegen, nog een paar minuten verwarmen.
Naar smaak wat peper, zout en paprikapoeder toevoegen
Serveren met b.v. ciabatta of stokbrood en aioli.
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten