Translate

woensdag 27 november 2013

Thaise tomatensoep

Eens iets anders dan mediterrane of hollandse tomatensoep.
Afgelopen weekend voor het eerst gemaakt met veel verse roma tomaten.
Smaakvol en lekker!

Nodig  (voor 6 tot 8 koppen)

  • 1 kilo (roma) tomaten
  • 1 pakje/potje gezeefde tomaten
  • 3 a 4 bosuien
  • 1 a 2 eetl rode currypasta (naar eigen smaak)
  • 2 groentebouillon tabletten                  
  • 250 a 300ml kokosmelk
  • 100ml water
  • zout

optioneel: 2 eetlepels hoisin saus

Kokerellen
Snijd de tomaten in grove stukken en pureer ze fijn in blender of keukenmachine. Doe er iets zout bij.
Snij de bosui in ringen, bewaar de helft voor later.

Doe alle ingredienten in een pan en breng aan de kook.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan wat water toe.

Let wel op de smaak, voeg eventueel ook nog wat currypasta toe.
Laat ongeveer 5 min zacht borrelen.
De laatste minuut de bewaarde bosui erbij en meteen serveren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten