Translate

woensdag 6 juni 2012

Clafoutis abrikozen-blauwe bessen

Afgelopen weekend gemaakt, twee recepten van internet gecombineerd. 
Erg makkelijk te maken, lekker en met veel vitaminen:-) 
Ik heb een ronde bakvorm van 24cm gebruikt.

Nodig: 
  • 3 eieren
  • 150gr kwark  (yoghurt kan ook)
  • 100gr zelfrijzend bakmeel
  • 25gr suiker                                       
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eetl maïzena
  • 6-8 abrikozen 
  • 75-100gr blauwe bessen
  • snufje zout
  • beetje boter 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm met boter in.
Halveer de abrikozen, over midden doorsnijden, dan tegendraads een slag
draaien tot 2 helften. De pit eruit halen. 

Mix de eieren en suiker door elkaar. Mix daarna de kwark erdoor. 
Meng door de bloem, de maizena en een snufje zout. 
Voeg dit bij het kwarkmengsel. Goed mixen.
Leg de abrikozen en bessen in de bakvorm, verdeel/giet het beslag erover.
In de oven, 20-25 minuten. (Strooi eventueel, na afkoelen, poedersuiker erover)
  
Variatie: Met kersen en/of frambozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten