Translate

zaterdag 1 september 2012

Paella met zalm

Voor 2 personen:
  • 100gr chorizo, in plakjes
  • 150gr gerookte zalm, in reepjes/blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 tenen knoflook, gesnipperd                
  • 100gr rijst, 'normale' of arborio
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 100gr doperwten (diepvries)
  • 1 handvol peterselie, gesnipperd
  • 250-300ml kippenbouillon (blokje)
  • 2-3 saffraan draden
  • Zout, peper, paprikapoeder
Kokerellen
Bak de chorizo 4-5 minuten. Haal het uit de pan en bewaar.
Bak de ui en knoflook in dezelfde pan aan. 
Doe de rijst erbij en laat glazig worden. 
Voeg de peterselie, saffraan toe en de bouillon beetje bij beetje 
tot het opgenomen is door de rijst. 
Halverwege de chorizo, tomaten, doperwten en zalm erbij.
Als laatste de kruiden naar smaak toevoegen, eventueel pittige paprikapoeder gebruiken.

Tip: Om het bereiden makkelijker te maken de 'gewone' rijst apart koken met 
        bouillonblokje en saffraan, later toevoegen aan het gerecht.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten