Deze week gemaakt met mangochutney die op moest.
Het is een lekkere combinatie van smaken.
Voor 2 personen:
- 150-200gr rijst
- 250gr kipfilet, in reepjes of blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- halve mango, in blokjes
- 100-150gr verse ananas, in blokjes
- 1-2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper (gesnipperd) of 1 theel sambal
- 2-3 eetl mangochutney (optioneel)
- 1dl kippenbouillon (tablet)
- 50ml slankroom
- 2 theel kerrie
- zout, peper
- olijfolie
Kook de rijst. Strooi wat peper en zout over de kipfilet, bak rustig aan
in olijfolie en strooi 1 theel kerrie erover.
Doe daarna de knoflook en ui erbij. Ongeveer 2 min bakken.
Voeg de bouillon, room, 1 theel kerrie en sambal toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.
De chutney, ananas en mango erbij, nog 2-3 min goed verwarmen.
Rijst op bord en kip ernaast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten