Translate

zaterdag 29 september 2012

Croque madame met snijbiet

Een lekker lunchgerecht voor in het weekend of als hoofdmaaltijd met b.v. soep erbij.

Voor 2 personen:
  • 200gr snijbiet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eieren
  • 100gr geraspte kaas (belegen, parmezaan of peccorino)
  • 4 sneetjes bruin casinobrood                
  • 50-80ml melk
  • maizena of bloem
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Kokerellen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roerbak de ui in olijfolie, snijbiet erbij, wat zout, peper 
  erover, 2-3 minuten bakken. 
- Doe de melk in een steelpannetje, breng licht aan de kook,
  doe de kaas erbij. Goed mengen tot een kaassaus. Is de
  saus te dun dan wat maizena of 1 eetl bloem erbij.
- Bak ondertussen de 2 eieren in een pan. Snij in 4 gelijke 
  delen.
- Rooster het brood in een broodrooster.
- Leg de sneetjes brood in een schaal, verdeel het ui/snijbiet
  mengsel erover. Leg een stuk gebakken ei op iedere snee,
  daarover de kaassaus verdelen.
- In de oven 10-15 min.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten