Translate

zaterdag 8 september 2012

Tarte Tatin appel lavendel

Deze week voor het eerst gemaakt. We hadden 'eetbare' lavendel over, dit is o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen. Je kan er ook thee van zetten. 
Gebruik een (lage) pan die op het vuur en in de oven kan.

Het deeg:
235gr (tarwe)bloem
snufje zout
150gr (room)boter, in blokjes                                      
50gr suiker
1 ei, losgeklopt met 1 eetl water

Voor de karamel:
3-4 appels, geschild, in grote parten
1,5 eetl lavendel
100gr suiker
50ml water
50gr (room)boter

- Doe de bloem in een kom/keukenmachine, voeg zout, boter en suiker
  plus ei toe.
- Mix tot een stevig deeg ontstaat. (eventeel met handen verder kneden)
- Leg het deeg in folie 15 min in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200C
- Maak ondertussen karamel, smelt de boter in de pan, voeg water en suiker toe
- Als de karamel gereed is lavendel erbij en de appelparten erin leggen.
- Rol het deeg uit tot iets groter dan de pan.
- Leg het deeg over de appel en druk de randen wat naar binnen
- Bak in de oven ongeveer 25 minuten
- Serveer met crème fraîche



 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten