- Deze week voor het eerst gemaakt. We hadden 'eetbare' lavendel over, dit is o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen. Je kan er ook thee van zetten.Gebruik een (lage) pan die op het vuur en in de oven kan.Het deeg:235gr (tarwe)bloemsnufje zout150gr (room)boter, in blokjes50gr suiker1 ei, losgeklopt met 1 eetl waterVoor de karamel:3-4 appels, geschild, in grote parten1,5 eetl lavendel100gr suiker50ml water50gr (room)boter- Doe de bloem in een kom/keukenmachine, voeg zout, boter en suikerplus ei toe.- Mix tot een stevig deeg ontstaat. (eventeel met handen verder kneden)- Leg het deeg in folie 15 min in de koelkast- Verwarm de oven voor op 200C- Maak ondertussen karamel, smelt de boter in de pan, voeg water en suiker toe- Als de karamel gereed is lavendel erbij en de appelparten erin leggen.- Rol het deeg uit tot iets groter dan de pan.- Leg het deeg over de appel en druk de randen wat naar binnen- Bak in de oven ongeveer 25 minuten
- Serveer met crème fraîche
Translate
zaterdag 8 september 2012
Tarte Tatin appel lavendel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten