Translate

dinsdag 6 november 2012

Mie met paksoi en cashewnoten

Voor 2 pers

250gr kipfilet, in blokjes
200gr mie of noedels
1 stronk paksoi, gesneden                              
2-3 lente uien, gesneden
80-100gr cashewnoten, gehalveerd             
2-3 eetl ketjap
1 eetl sesamolie
1-2 tenen knoflook, gesnipperd
chiliflakes, naar smaak
optioneel, 1 eetl gembersiroop
zout, peper
olijfolie

Kokerellen
De ketjap, sesamolie, knoflook en chiliflakes (gembersiroop) in 
een schaal mengen, de kipfilet bestrooien met wat zout, peper en toevoegen, 
15 tot 30 min laten marineren.
Ondertussen de paksoi, lente uien snijden en cashewnoten halveren.

Kook de mie/noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een wok met olijfolie de ui even aan, voeg de kipfilet met marinade toe. 
Ongeveer 3-4 min bakken, harde/witte gedeelte van de paksoi erbij, paar minuten laten sudderen. Blad van paksoi en cashewnoten toevoegen. Nog 2-3 min bakken.

Tip: Op bord wat koriander erover strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten