Translate

zondag 25 november 2012

Vis tartaar

Afgelopen week voor het eerst gemaakt naar een recept uit de Allerhande. Het is erg makkelijk te maken, smaakvol en bijna haute cuisine op je bord! Om de tartaar te kunnen maken heb je een metalen kookring nodig. (van 9 of 10cm)

Nodig: (2 pers)
200gr gerookte of gestoomde makreel (gerookte zalm of verse tonijn)
1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
2 gekookte bieten, geraspt          
50ml crème fraîche                                               
bieslook, fijngesnipperd
zout, peper
zeewierchips of kroepoek

Kokerellen
  1. Verdeel de makreel in kleine stukjes, meng de rode ui erdoor, naar smaak zout, peper erbij.
  2. Meng de bieslook met de crème fraîche, voeg zout, peper toe, goed mengen.
  3. Leg de ring(en) op het dinerbord(en), vul als onderste laag met de makreel, druk met de achterkant van een lepel goed aan. Doe een laag bietjes erop, druk ook goed aan.
  4. Als laatste een klein laagje crème fraîche.
  5. Verwijder voorzichtig de ring.
  6. Leg wat zeewierchips of kroepoek om de tartaar.
Serveer b.v. met ciabatta/stokbrood met aioli. 
Bij gebruik van gerookte zalm of verse tonijn, de vis in zeer kleine stukjes snijden.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten