Nodig: (2 pers)
200gr gerookte of gestoomde makreel (gerookte zalm of verse tonijn)
1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
2 gekookte bieten, geraspt
50ml crème fraîche
bieslook, fijngesnipperd
zout, peper
zeewierchips of kroepoek
Kokerellen
- Verdeel de makreel in kleine stukjes, meng de rode ui erdoor, naar smaak zout, peper erbij.
- Meng de bieslook met de crème fraîche, voeg zout, peper toe, goed mengen.
- Leg de ring(en) op het dinerbord(en), vul als onderste laag met de makreel, druk met de achterkant van een lepel goed aan. Doe een laag bietjes erop, druk ook goed aan.
- Als laatste een klein laagje crème fraîche.
- Verwijder voorzichtig de ring.
- Leg wat zeewierchips of kroepoek om de tartaar.
Bij gebruik van gerookte zalm of verse tonijn, de vis in zeer kleine stukjes snijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten