Translate

zondag 6 januari 2013

Erwten-pesto soep

Een vegetarische, makkelijk te maken erwtensoep.

Nodig: (2-4 pers)
1 ui                                                    
1 kleine winterwortel 
halve knolselderij
450gr diepvries doperwten
1 teen knoflook
4 eetl (groene) pesto
olijfolie
zout, peper  
1 groente bouillonblokje
water


Kokerellen
Snipper de knoflook en ui. 
Snij de wortel en knolselderij in kleine blokjes.
Verhit olijfolie in een pan, fruit de ui, knoflook en groenten aan.   
Doe 1 liter water en het bouillon blokje erbij. 
Laat ongeveer 10-15 min zacht pruttelen.
Voeg de dorperwten en pesto toe, kook nog 3 minuten.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Combineer eventueel met wat (stok)brood met pesto erop.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten