Translate

maandag 29 april 2013

Pannenkoeken met hangop en fruit

Zelf hangop maken, makkelijk en een heerlijk resultaat.
Met behulp van een linnen of kaasdoek (verkrijgbaar bij b.v. Dille&Kamille)
moet het lukken. Wij maken altijd 'Fluffy Pancakes' naar amerikaans recept.
Onder andere hier te vinden;
http://allrecipes.nl/recept/10285/luchtige-amerikaanse-pannenkoeken.aspx

Nodig: (2 pers)
3/4 lt yoghurt
pannenkoeken  (naar eigen recept)
fruit                  (b.v. combi verse aardbeien, frambozen, bessen of ananas)

Kokerellen
Voor de hangop de avond van tevoren in een kom/schaal een zeef hangen. De zeef bekleden met een linnen doek, de yoghurt erin gieten, linnen er losjes overheen slaan. In de koelkast plaatsen. De volgende ochtend de hangop overdoen in een schaal en afgedekt bewaren. Een half uur voor gebruik uit de koelkast halen.

Voor lunch of avondeten pannenkoeken bakken en een fruitsalade maken. De pannenkoeken bedekken met een laagje hangop, daarover het fruit.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten