Translate

zondag 7 april 2013

Aardappels met korianderpesto

Ik ben niet zo dol op gekookte aardappelen, tenzij ze b.v. in een salade zijn verwerkt. Met kruiden kun je ook veel doen. Hier een aardappelgerecht gebaseerd op een recept van Donna Hay.

Nodig: (2pers)   
4 aardappelen -> geschild en in blokjes
1 kleine rode ui (of halve) -> fijngesnipperd         

Voor de pesto:                                                 
bosje koriander
1-2 tenen knoflook
handjevol pijnboompitten of hazelnoten
1 eetl balsamico azijn/crème -> liefst wit (of rood)
olijfolie


Kokerellen
  • Kook de aardappelblokjes met wat zout, afhankelijk van de grootte, 5-10 min.
  • Snipper ondertussen de ui en maak de korianderpesto. 
  • Maal hiervoor alle ingrediënten fijn, doe naar behoefte olie erbij tot een smeuïge pesto ontstaan.
  • Voeg de ui en pesto plus wat zout bij de gekookte aardappelblokjes, meng goed.
Je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten.



1 opmerking:

  1. Inge, wat een leuke blog! Heerlijk om zo door alle recepten te scrollen, krijg meteen trek!

    Groetjes,

    Helma

    BeantwoordenVerwijderen