Voor
6 broodjes
Deeg
- 330gr bloem
- 30gr suiker
- 1 eetl bakingsoda of 7gr bakpoeder
- 40gr boter
- zout
- 1 ei
- 180 ml melk
Vulling
- 30-40gr (zachte) roomboter
- 60gr bruine basterdsuiker
- 1 theel kaneel
- 1 eetl bloem
- 20-25 pecannoten
Deeg
Maak van de bloem, suiker, bakpoeder, boter, zout, ei en melk een soepel deeg. Doe het deeg in folie en laat in de koelkast circa 15 minuten rusten.
Maak van de bloem, suiker, bakpoeder, boter, zout, ei en melk een soepel deeg. Doe het deeg in folie en laat in de koelkast circa 15 minuten rusten.
Vulling
Het kommetje waarin de vulling wordt gemaakt met kokend water warm maken, doe daarna de boter, basterdsuiker, kaneel en bloem erin en meng tot een smeuige massa.
Het kommetje waarin de vulling wordt gemaakt met kokend water warm maken, doe daarna de boter, basterdsuiker, kaneel en bloem erin en meng tot een smeuige massa.
Verwarm
de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht/snijplank met bloem en rol het
deeg uit tot een rechthoekige plak. Verdeel de vulling over het deeg
maar laat aan de bovenkant een baan vrij. Kluts een ei en bestrijk de lege baan deeg met ei.
Rol het deeg op en snij in 6 porties. Draai ze met de snijkant naar boven en druk ze wat platter. Bestrijk ze met ei.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk 3-4 pecannoten per broodje in het deeg. Bak de broodjes in circa 20-25 minuten goudbruin.
Rol het deeg op en snij in 6 porties. Draai ze met de snijkant naar boven en druk ze wat platter. Bestrijk ze met ei.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk 3-4 pecannoten per broodje in het deeg. Bak de broodjes in circa 20-25 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten