Translate

zaterdag 7 juli 2012

Kipcurry met mango

Voor 2 pers:
  • 2 lente-uien, fijngesneden                           
  • 250gr kipfilet, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 150-200gr sperziebonen, gehalveerd 
  • 150-200gr rijst
  • klein blikje kokosmelk
  • 125ml kippebouillon (blokje) 
  • 2 eetl groene curry pasta of garam massala kruiden en 1 theel chiliflakes
  • 1 theel limoensap
  • 3-4 eetl verse koriander, gesneden
  • olijfolie
  • zout, peper
Kokerellen
  1. Kook de rijst.
  2. Verwarm ondertussen olijfolie in een wok. Bak de lente-ui 1 minuut. 
  3. Doe de curry pasta of kruiden erbij. 
  4. Voeg de kokosmelk, kippebouillon toe en breng aan de kook.
  5. De sperziebonen erbij en 15 min laten sudderen.
  6. Mango en limoensap toevoegen en nog even doorwarmen.
  7. Naar smaak peper en zout erbij.
  8. Strooi op het bord koriander over de curry.
Variatie: Ipv rijst met Naan brood en wat komkommersalade erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten