Translate

donderdag 12 juli 2012

Schol met paddestoelen


Voor 2 personen:
2-4 scholfilets
100gr spekjes
1 lente-bosui, in kleine ringetjes
paddenstoelen, b.v. cantharellen en/of kastanje, in plakjes
bakboter                                     
bloem
1 citroen
peper, zout

Kokerellen
Bak op laag vuur zachtjes de spekjes uit.
Snij twee plakjes van de citroen, pers de rest uit.
Strooi zout en peper over de schol.
Haal de schollen geheel door bloem. (b.v op een bord)
Voeg de paddestoelen bij de spekjes en bak 5 min.
Bak de schol, begin op een hoog vuur en temper dat na ongeveer 1,5 minuut.
Laat de schollen daarna nog 1,5 minuut bakken op laag vuur.
Keer de schollen. Zet het vuur wat hoger en bak de andere zijde.
De bakduur hangt af van de dikte van de vis.
Neem de schollen uit de pan. Leg ze op voorverwamde borden.
Voeg een beetje citroensap bij de spekblokjes en paddenstoelen.
Leg het mengsel bij de vis met een schijfje citroen. Strooi als laatste wat (rauwe)
lente-ui erover.

Lekker erbij een aardappelsalade met b.v. lente-ui, olijven, knoflook,
wat kruiden en olijfolie. 
.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten