Translate

donderdag 26 juli 2012

Pita mini pizza's

Makkelijk te maken en kan met warm of koud beleg worden gegeten.

Voor 2 pers:
4-5 pita broodjes, doormidden gesneden
1-2 tenen knoflook, gesnipperd                        
1 ui, gesnipperd
2 tomaten, in blokjes, zonder zaad
7-8 eetl tomatenpuree of ketchup
1 gele en rode paprika, in reepjes
kaas naar keuze

Kokerellen
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Bak in olijfolie de uien, voeg na 2-3 minuten de knoflook toe. Bak nog 1 minuut.
Doe de tomatenblokjes en puree/ketchup erbij en laat 4-5 min sudderen op laag vuur.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak de onderkant van de pita helften iets vochtig.
Smeer het ui/tomatenmengsel op de pita helften.
Daarover reepjes paprika en als laatste (geraspte) kaas.
Leg op een met bakpapier bekleed rooster, 4-5 minuten in het midden van de oven.
Eventueel wat stokbrood/ciabatta erbij met aioli.

Koud beleg: Met rucola en hummus of plakjes komkommer en tzatziki of muhammara (zie recept bij maand april). Van tevoren de pita broodjes in de broodrooster op stand 2-3 roosteren en dan vullen met wat je maar wilt:-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten