Translate

vrijdag 16 maart 2012

Bruschetta

Bruschetta met tomaat en zeekraal

Regelmatig eten wij tapas met daarbij altijd een groentegerecht.
Deze combinatie is erg lekker, zoetige van de tomaat en zoute van de zeekraal.
We hebben twee varianten, met halfgedroogde kers/plumtomaatjes of niet gedroogd.
Het drogen maakt de smaak van de tomaatjes intenser en zoeter.

Om de kers/plumtomaatjes te drogen, door midden snijden, met de natte kant omhoog leggen op een bakplaat. Bestrooien met klein beetje zout en peper. Ongeveer 5 kwartier in het midden van de oven op 110 graden.
                                                                               
Nodig (2 pers)
  • 4 plakken wit of bruin casinobrood
  • 250 gr kers- of plumtomaatjes 
  • 80 tot 100 gr zeekraal
  • olijfolie, peper, zout


Kokerellen
Oven voorverwarmen grillstand 210 a 220 graden.
Korsten van de plakken brood afsnijden.
Insmeren met olijfolie en bovenin in de oven 1 a 2
minuten roosteren.
Blijf erbij om te zien hoe het gaat.
Uit de oven, omdraaien en de andere kant insmeren
met olijfolie. Nog 1 minuut roosteren.

* Makkelijke variant, doe de plakken in de broodrooster 
   op stand 3 of 4. (geen olie erop)

Beleg het brood met de doormidden gesneden tomaatjes of halfgedroogde tomaatjes, met de schil naar boven. Zeekraal erover leggen, bestrooien met wat peper en olijfolie. In het midden van de oven op 200 graden 8 a 10 minuten.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten