Tijdens een vakantie in Engeland waren we in Bath.
Op zoek naar iets hapbaars voor de lunch kwamen we bij
een kraam uit die wraps verkocht. Ter plekke werden
ze bereidt. Het bleek een goede keus te zijn.
Thuis natuurlijk nagemaakt en onderstaand recept is
eruit gekomen.
Wraps met hummus, rucola en wortel
- blik kikkerwten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel yoghurt
- 3 a 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap of limoen
- beetje cayennepeper
- eetlepel sesamzaad
- zout
Verder:
4 wraps (groot) of 6 kleine wraps
80 a 100 gram rucola
100 gram gerapste wortel (of kant en
klare julienne)
Zoet/pittige chilisaus
Kokerellen
- Kikkererwten in keukenmachine samen met
alle andere ingredienten pureren tot een pasta.
- Is de massa te dik, dan nog wat
olijfolie toevoegen. Naar smaak eventueel meer cayennepeper.
- De wraps dik insmeren met hummus daarop
wat rucola en dan wortel. Als laatste saus en oprollen als een soort envelop.
(bovenkant open, onderkant dichtgeklapt)
Voor de grote trek, soep erbij
of een toetje en de maaltijd is compleet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten