- 200 gr macaroni
- olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 grote prei, in ringen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 150 gr geraspte verse peccorino of parmezaan (of mix)
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar. Verhit
ondertussen olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan.
Voeg de prei toe en bak 3 minuten. Daarna de tomatenblokjes
en kerstomaatjes erbij, verwarm 2 minuten goed. Breng op smaak met
peper en zout.
Meng de macaroni met het prei-tomatenmengsel. Schep de helft in
een ovenschaal, bestrooi met de helft van de kaas. De andere helft
erover en bovenop de rest van de kaas. Zet 15-20 minuten in het midden
van de oven.
Pittige variant:
150 gram chorizo in stukjes als eerste bakken. (5 min) Daarna het recept volgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten