Translate

donderdag 1 maart 2012

Marokkaanse pot met abrikozen en pruimen


Nodig (4 pers)
  • rijst
  • 400 a 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zoet/pittige chilisaus
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • theelepel kaneel
  • 100 a 150 gram pistache noten
  • zout, peper
Kokkerelen
Rijst koken.
Kipfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
Snipper de uien en knoflook fijn.
Snij de abrikozen en pruimen in stukjes.
Bak in olijfolie de ui aan, doe daarna de kip erbij. paar minuten bakken.
Doe de tomaten, chilisaus, bouillonblokje en kruiden erbij.
Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen, voeg dan de pruimen, abrikozen en noten toe.
Nog 5 minuten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten