Translate

zondag 25 maart 2012

Pasta tomato


Lang geleden zelf bedacht omdat ik zo van tomaten hou.
Het smaakt nog steeds goed:-)

Nodig: (2 pers)                                      
2 a 3 tenen knoflook
potje gedroogde tomaten
basilicum  (½ tot ¾ plant)
50 a 80 gr peccorino
zakje pijnboompitten
olijfolie, pasta

Kokerellen
Kook de pasta. Ondertussen de pesto maken.
Begin met onderin de knoflook en pijnboompitten, daarbij een aantal tomaten plus wat olijfolie. Alles fijnmalen/pureren. 
Voeg de rest van de tomaten en kaas (in kleine blokjes) toe. Pureer weer. 
Als laatste de basilucum erbij. Nog even pureren.
Om een smeuige massa te krijgen eventueel nog olijfolie toevoegen.
De pesto bij de pasta voegen en goed mengen.
Op het bord eventueel bestrooien met geraspte peccorino.

Extra:
Een tomatensalade erbij van gehalveerde kerstomaatjes met een fijngesneden sjalot, daarover zout, peper en wat basalmico crème.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten