Lang geleden zelf bedacht omdat ik zo van tomaten hou.
Het smaakt nog steeds goed:-)
Nodig: (2 pers)
2 a 3 tenen knoflook
potje gedroogde tomaten
basilicum (½ tot ¾ plant)
50 a 80 gr peccorino
zakje
pijnboompitten
olijfolie,
pasta
Kokerellen
Kook de pasta. Ondertussen de
pesto maken.
Begin met onderin de knoflook en
pijnboompitten, daarbij een aantal tomaten plus wat olijfolie. Alles fijnmalen/pureren.
Voeg de
rest van de tomaten en kaas (in kleine blokjes) toe. Pureer weer.
Als laatste de basilucum erbij. Nog even pureren.
Om een smeuige massa te krijgen eventueel nog olijfolie toevoegen.
De pesto bij de pasta voegen en
goed mengen.
Op het bord eventueel bestrooien
met geraspte peccorino.
Extra:
Een tomatensalade erbij van
gehalveerde kerstomaatjes met een fijngesneden sjalot, daarover zout,
peper en wat basalmico crème.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten