200 gr macaroni
100 gr pancetta of spekjes
1 eetlepel thijm
3 a 4 lente uien
250 gr
kerstomaatjes
Voor de kaassaus
40 gr boter, 40 gr bloem
mespuntje nootmuskaat, 1 theelepel
mosterd (poeder)
100 ml melk, 100 ml room
100 gr gorgonzola,
100 gr geraspte parmezaan of peccorino
zout en peper
Kokerellen
- Verwarm de oven op 200C.
- Kook de macaroni.
- Ondertussen de pancetta of spekjes bakken tot ze krokant zijn.
- Voeg de thijm en lente ui toe, bak ongeveer 3-4 minuten.
- Tomaatjes halveren of in vieren snijden.
- Doe de gebakken spekjes/pancetta en tomaten bij de pasta en meng.
- Voor de saus, boter, bloem, nootmuskaat en mosterd in melkpannetje op laag vuur laten smelten en mengen.
- Meng de melk en room. Voeg beetje bij beetje toe aan het bloem/boter mengsel.
- Saus goed verhitten en 2 minuten laten koken.
- Haal de saus van het vuur. Voeg 2/3 van de parmezaan en gorgonzola toe.
- Goed mengen, als laatste naar eigen smaak zout en peper erbij. (Klontjes zijn niet erg, in de oven smelt dit)
- Voeg de kaassaus bij de pasta en meng goed. Doe de massa in een ovenschaal.
- De overgebleven parmezaan en gorgonzola erover.
- 25-30 minuten in de oven of tot goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten