Translate

woensdag 21 maart 2012

Gepimpte Macaroni Cheese


Nodig: (2 pers)
200 gr macaroni
100 gr pancetta of spekjes
1 eetlepel thijm
3 a 4 lente uien
250 gr kerstomaatjes

Voor de kaassaus
40 gr boter, 40 gr bloem
mespuntje nootmuskaat, 1 theelepel mosterd (poeder)
100 ml melk, 100 ml room
100 gr gorgonzola,
100 gr geraspte parmezaan of peccorino
zout en peper

Kokerellen
  • Verwarm de oven op 200C.
  • Kook de macaroni.
  • Ondertussen de pancetta of spekjes bakken tot ze krokant zijn.
  • Voeg de thijm en lente ui toe, bak ongeveer 3-4 minuten.
  • Tomaatjes halveren of in vieren snijden.
  • Doe de gebakken spekjes/pancetta en tomaten bij de pasta en meng. 
  • Voor de saus, boter, bloem, nootmuskaat en mosterd in melkpannetje op laag vuur laten smelten en mengen.
  • Meng de melk en room. Voeg beetje bij beetje toe aan het bloem/boter mengsel.
  • Saus goed verhitten en 2 minuten laten koken.
  • Haal de saus van het vuur. Voeg 2/3 van de parmezaan en gorgonzola toe.
  • Goed mengen, als laatste naar eigen smaak zout en peper erbij. (Klontjes zijn niet erg, in de oven smelt dit)
  • Voeg de kaassaus bij de pasta en meng goed. Doe de massa in een ovenschaal.
  • De overgebleven parmezaan en gorgonzola erover.
  • 25-30 minuten in de oven of tot goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten