Translate

donderdag 22 maart 2012

Indische groentetaart

Nodig: (2 pers)  
  • 1 kleine bloemkool                                 
  • 150 gram worteltjes
  • 2 stengels prei
  • 3 eieren
  • zakje nasigroenten/kruiden
  • 2 theelepels sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • bladerdeeg
  • wat melk
 








Kokerellen
Bladerdeeg ontdooien (4 a 5 plakken), prei en worteltjes klein snijden.
Bloemkool in kleine roosjes delen. Bloemkoolroosjes 3 a 4 minuten koken. 
Nasi groenten/kruiden wellen. (zoals staat aangegeven op het zakje)

Ondertussen olie in een pan, prei en worteltjes 5 a 7 minuten smoren.
Gekookte bloemkool toevoegen. Daarna het nasi mengsel, ketjap en sambal erbij.
Goed mengen. Nog een paar minuten smoren.  
Oven op 200 graden voorverwarmen.  Een ovenschaal bekleden met bladerdeeg.
De eieren met wat melk loskloppen. 
Groentemengsel in de ovenschaal en daarover het eiermengsel gieten. 
In de oven 35-45 minuten.

Andere variant: 250 gram rundergehakt ipv prei.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten