Translate

zondag 11 maart 2012

Makkelijk ontbijt


Na veel varianten de afgelopen maanden te hebben gebakken is dit het beste ontbijtbrood tot nu toe. Twee plakken iedere ochtend is een prima ontbijt.                       

Op zondagmiddag/avond maken en je hebt de hele week een makkelijk ontbijt. Na een dag of 2/3 het brood in de koelkast bewaren. Anders blijft het brood tot het einde van de week niet goed. (ontstaat er schimmel) Als je het te koud vindt om direct uit koelkast te eten, in de broodrooster, wat honing erop en het ontbijt is klaar. 

Ontbijtbrood

Nodig                                                           

10 gedroogde abrikozen, in stukjes
200gr volkorenmeel
70gr zelfrijzend bakmeel
1 eetl bakpoeder of baking soda
5 eetl tarwezemelen
3 eetl maple/ahorn siroop (of honing)
1 theel kaneel
1 ei
2 a 3 eetl plantaardige olie
150 ml melk

Kokerellen 

De oven voorverwarmen op 210°C en een cake/broodvorm invetten. In een grote kom volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, tarwezemelen, bakpoeder en kaneel mengen. Snufje zout toevoegen. 

In een aparte kom ei, plantaardige olie, siroop/honing en melk door elkaar kloppen. Vervolgens in regelmatige porties het mengsel aan het meel toevoegen.  Als laatste de abrikozen er doorheen. Is het deeg te dik dan nog wat melk erbij.


Beslag in de bakvorm en 20-25 minuten in de oven. Met mesje/cocktailprikker controleren of het brood goed is. Vijf minuten laten afkoelen. De zijkanten van het brood losmaken van de vorm. Verder laten afkoelen, uit het blik halen en op de kop leggen zodat de onderkant van het brood goed afkoelt.

Variatie: Minder abrikozen en een handvol gedroogde cranberries erin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten