Translate

vrijdag 9 maart 2012

Spinazie soep


Het is een goed vullende soep die wij regelmatig als maaltijd eten 
met bruin stokbrood erbij. 
Stokbrood van het 'Vlaamsch Broodhuys' is bijzonder lekker. 
Voor op het stokbrood eventueel tapenade of ander smeerseltje.

Spinaziesoep met raapstelen                               

Nodig: (4 pers)
400 a 500 gr spinazie
1 bos raapstelen
2 aardappelen
3 lente uien
900 ml bouillon (groente of kipblokje)
100 ml melk
2 eieren
peper/zout
olijfolie

Groenten wassen en grof snijden. Aardappelen in blokjes snijden. Lente uien in ringen.
Wat olijfolie in de pan. Spinazie smoren.
Voeg de bouillon toe met de aardappelen, lente-ui en raapstelen.
Breng aan de kook, zodra het kookt de melk erbij. Laat dit 7 minuten zacht pruttelen.
Kook ondertussen de eieren. Snijd ze daarna fijn. 
De soep pureren. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Als laatste fijngesneden ei toevoegen.
-> Zonder ei is de soep ook lekker en minder zwaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten