Het is een goed vullende
soep die wij regelmatig als maaltijd eten
met bruin stokbrood erbij.
Stokbrood van het 'Vlaamsch Broodhuys' is bijzonder lekker.
Voor op het stokbrood eventueel tapenade of ander smeerseltje.
met bruin stokbrood erbij.
Stokbrood van het 'Vlaamsch Broodhuys' is bijzonder lekker.
Voor op het stokbrood eventueel tapenade of ander smeerseltje.
Spinaziesoep met raapstelen
Nodig: (4 pers)
400 a 500 gr spinazie
1 bos raapstelen
2 aardappelen
3 lente uien
900 ml bouillon (groente of kipblokje)
100 ml melk
2 eieren
peper/zout
olijfolie
Groenten wassen en grof snijden.
Aardappelen in blokjes snijden. Lente uien in ringen.
Wat olijfolie in de pan. Spinazie
smoren.
Voeg de bouillon toe met de
aardappelen, lente-ui en raapstelen.
Breng aan de kook, zodra het kookt de
melk erbij. Laat dit 7 minuten zacht pruttelen.
Kook ondertussen de eieren. Snijd ze
daarna fijn.
De soep pureren. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Als laatste fijngesneden ei toevoegen.
De soep pureren. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Als laatste fijngesneden ei toevoegen.
-> Zonder ei is de soep ook lekker en
minder zwaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten