Translate

zaterdag 3 maart 2012

Kardemom cake of taart


Voor de cake / taart                                                    
  • 200g zachte boter                                               
  • 100g suiker
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels sterke koffie/espresso
  • 1 a 2 theelepels kardemompoeder
  • 250g zelfrijzend bakmeel
Voor de crème
  • 125g crème fraiche   (of 250g voor laag tussen de taart)
  • 1 a 2 eetlepels poedersuiker
  • theelepel kardemom poeder of gemalen zaden
  • Pistache noten, grof gehakt   (naar eigen smaak)
Kokerellen
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet het cakeblik of taartvorm in.
  3. Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer tot het luchtig is.
  4. Voeg de eieren een voor een toe.
  5. Voeg de koffie en kardemom toe en mix de bloem er doorheen.
  6. Giet het cakebeslag in de vorm, bak 20-30 minuten of tot goudbruin.
  7. Laat de cake/taart afkoelen.
  8. Voeg poedersuiker, kardemom, pistachenoten bij de crème fraiche en roer door elkaar.
  9. Geef de crème bij een plak cake of smeer de crème als laag bovenop de cake.
  10. Maak je een taart, snij deze dan horizontaal doormidden.
  11. Doe op de onderste laag de crème en de bovenste laag er voorzichtig opleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten