- Voor de cake / taart
-
200g zachte boter
- 100g suiker
- 4 eieren
- 3 eetlepels sterke koffie/espresso
- 1 a 2 theelepels kardemompoeder
- 250g zelfrijzend bakmeel
- Voor de crème
-
125g crème fraiche (of 250g voor laag tussen de taart)
- 1 a 2 eetlepels poedersuiker
- theelepel kardemom poeder of gemalen zaden
- Pistache noten, grof gehakt (naar eigen smaak)
Kokerellen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet het cakeblik of taartvorm in.
- Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer tot
het luchtig is.
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Voeg de koffie en kardemom toe en mix de bloem er doorheen.
- Giet het cakebeslag in de vorm, bak 20-30 minuten of tot
goudbruin.
- Laat de cake/taart afkoelen.
- Voeg poedersuiker, kardemom, pistachenoten bij de crème
fraiche en roer door elkaar.
- Geef de crème bij een plak cake of smeer de crème als laag
bovenop de cake.
- Maak je een taart, snij deze dan horizontaal doormidden.
- Doe op de onderste laag de crème en de bovenste laag er
voorzichtig opleggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten