Translate

vrijdag 15 juni 2012

Bloemkoolschotel

  
Nodig: (2 pers)
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes 
  • 100gr spekjes of bacon in reepjes
  • 250gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 100gr gruyère, geraspt
  • 100-125ml melk
  • theel mosterd
  • peper                           
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de bloemkool 8 minuten.
Bak de spekjes.(of bacon). Haal uit de pan.
Bak dan de champignons in dezelfde pan.

Maak ondertussen de melk warm in een steelpannetje. 
Voeg de mosterd en wat peper toe. Dan de geraspte kaas 
erbij, laten smelten tot een saus.

Doe de bloemkool, spekjes/bacon en champignons in een ovenschaal. 
Meng door elkaar. Schenk de kaassaus erover. 
Eventueel nog wat extra geraspte kaas als laatste erop.
In de oven, 15-20 minuten.
Serveer eventueel met stokbrood of ciabatta.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten