Nodig: (2 pers)
krop of zakje 300gr andijvie, in fijne reepjes
3 eieren
125 gr bloem
150-200ml melk
zout, peper
100gr gorgonzola of cambozola, in stukjes
handvol pistachenoten, gehakt
Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Het beslag voor de clafoutis. Klop de drie eieren los, voeg al
kloppend de bloem
en melk er geleidelijk doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Smeer een ovenschaal of bakvorm in met olie.
Giet de helft van het beslag in de vorm, bak 5-6 minuten in de
oven.
Laat iets afkoelen en verspreidt de andijvie erover en daarna de
pistachenoten.
Giet de rest van het beslag erop. Als laatste de stukjes
gorgonzola.
Bak de clafoutis in ongeveer 30-40 minuten lichtbruin.
Erbij b.v. ciabatta of focaccia met tapenade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten