Translate

zaterdag 30 juni 2012

Hartige clafoutis


Nodig: (2 pers)
krop of zakje 300gr andijvie, in fijne reepjes
3 eieren
125 gr bloem
150-200ml melk
zout, peper
100gr gorgonzola of cambozola, in stukjes
handvol pistachenoten, gehakt

Kokerellen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Het beslag voor de clafoutis. Klop de drie eieren los, voeg al kloppend de bloem
en melk er geleidelijk doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Smeer een ovenschaal of bakvorm in met olie.
Giet de helft van het beslag in de vorm, bak 5-6 minuten in de oven.
Laat iets afkoelen en verspreidt de andijvie erover en daarna de pistachenoten.
Giet de rest van het beslag erop. Als laatste de stukjes gorgonzola.
Bak de clafoutis in ongeveer 30-40 minuten lichtbruin.
Erbij b.v. ciabatta of focaccia met tapenade.

Variatie: Met broccoli en lente-ui (fijngesneden) ipv andijvie en noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten