Translate

zondag 3 juni 2012

Italiaanse maaltijdsalade

Gisteren voor het eerst gemaakt. De rode ui geeft een vrij pittige smaak aan het gerecht.

Nodig: (2 pers)
* 4 aardappelen, b.v. nicola
* 250gr kers-of kleine plumtomaatjes -> in vieren
* 50gr rucola -> wat kleiner gesneden
* 1 rode ui -> in dunne halve ringen
* 15-20 zwarte olijven -> gehalveerd
* 2 tenen knoflook -> fijngesnipperd
* eetl tijm
* eetl basilicum
* olijfolie
* zout, peper

Kokerellen
Snij de aardappelen in kleine blokjes, kook ze 7-8 minuten. 
Maak ondertussen de marinade voor de aardappelen.
Meng hiervoor 2-3 eetl olijfolie met 1 teen gesnipperde knoflook, basilicum en tijm.
Laat de aardappelen 1-2 min afkoelen. Leg ze in een schaal en meng de marinade erdoor. Laat minimaal 1 uur staan.

Meng dan de tomaten, ui, rucola en olijven erdoor. Nog een beetje olijfolie en de andere teen knoflook erbij. Voeg (een beetje) zout en peper naar smaak toe.
Eventueel erbij pan con ajo of afbak-stokbroodje met knoflook.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten