Translate

vrijdag 1 juni 2012

Worteltaart (zoet)

Typisch engels en erg lekker!

Nodig:
  • 1 banaan, fijngemalen  
  • 200gr wortel, julienne of fijngemalen        
  • 150ml zonnebloemolie
  • 50-75gr bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • half zakje bakpoeder of eetl baking soda 
  • zout
Voor de topping:
  • 1 beker creme fraiche (200 ml)
  • 2 eetlepels poedersuiker
Kokerellen
Vet een springvorm in. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop met een mixer de eieren, basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige massa. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
Roer het bakmeel, koekkruiden, bakpoeder met een houten lepel voorzichtig er door.
Voeg wortel en banaan toe. Meng goed. Doe het mengsel in de springvorm.
Bak ca. 50 min. in de oven. De taart helemaal laten afkoelen.

Met een garder de creme fraiche wat loskloppen, de poedersuiker erbij en goed mengen. Smeer dit gelijkmatig over de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten